Workshop

Prettiger communiceren

Want horen is wat anders dan luisteren

Horen is wat anders dan luisteren. Daarover gaat deze interactieve workshop voor bedrijven. Leer en ervaar hoe de vrouwen en mannen in je team blijvend positiever kunnen samenwerken. Want leuker communiceren is leuker werken.

Hoe bewuste communicatie hechtere teams maakt

Goed communiceren is binnen bedrijven belangrijker dan ooit. Zeker tussen mannen en vrouwen. Een welgemeend compliment kan zomaar begrepen worden als grensoverschrijdend gedrag. De media staan er helaas te vaak vol mee. Met wat extra aandacht voor betere communicatie voorkom je zóveel misverstanden.

“Het vrouwelijke brein werkt nou eenmaal anders dan dat van mannen”

Hoe helpt de GM-Workshop jouw team verder?

Horen en luisteren

Horen is het geluid dat je hoort, de woorden, zonder interpretatie. Luisteren is horen tussen de regels door. De boodschap die misschien niet letterlijk wordt gezegd, maar die wel wordt bedoeld.

Commuiceren

Communicatie is het samenspel tussen horen en luisteren. Door goed te communiceren voorkom je een ‘muur’ tussen zender en ontvanger of breek je deze samen af.

Vrouwen voelen ‘dingen’ snel en haarfijn aan. Een vrouw interpreteert en volgt haar intuïtie. Zo communiceert zij zelf vaak ook. Mannen zijn wat vaker direct. Ze zeggen wat ze denken en zo luisteren ze vaak ook. Allebei goed natuurlijk, maar het is wel handig als je elkaars gebruiksaanwijzing kent.

Hands-on aanpak met veel humor

De wereld om ons heen dwingt je nogal eens om ‘op eieren te lopen’. Dat haalt soms plezier weg. Maar we moeten er ook niet al te verkrampt in gaan zitten. We blijven mensen. Daarom moet dat plezier op een positieve manier echt weer terugkomen.

Deze workshop is intractief en daardoor heel effectief. Als het even kan moeten we er lekker bij lachen. Natuurlijk is een stukje theorie wel handig. Gaan we behandelen, maar we doen vooral leuke en praktische oefeningen. Wat je oppikt, kan je nog dezelfde dag al heel simpel gebruiken binnen je team.

O ja, elkaar een beetje plagen met het geleerde mag best. Communicatie en met veel lol samenwerken zijn toch ook gewoon leuk?

Zowel Live als Online

Deze workshop kan ik op locatie verzorgen. Hij duurt dan een dagdeel, dus een ochtend of middag.

Werkt je bedrijf veel online en werken collega’s vaak vanuit huis, dan kan de workshop ook online. Maar 4 uur online je aandacht erbij houden is nogal een dingetje. Gaat niet lukken.

De online-variant van deze workshop duurt ongeveer 2 uur. We houden de theorie wat korter en de oefeningen lekker praktisch.

Met een man als coach versterk je je met vaardigheden die je al had. Maar je hebt juist andere competenties nodig, want je bent nog niet voldoende succesvol in het aantrekken van die fijne partner. Daarom ben ik als vrouw een coach voor mannelijke ondernemers.

Wat levert deze workshop op?

Deze workshop levert je vooral inzicht op dat er verschillende manieren zijn om informatie te verwerken en te delen. Hoe blijft het leuk mét respect naar elkaar? Concreet:

  • Jij weet nu hoe je informatie op je kan laten inwerken;
  • Je leert doorvragen wanneer de boodschap nog niet eenduidig voor je is;
  • Je leert te herkennen hoe dezelfde boodschap verschillend gezegd kan worden
  • Je leert respectvolle controlevragen te stellen;
  • Jij voorkomt vanaf nu elke ‘muur’ tussen jou en de ontvanger.

Na deze workshop zal je hele team ervaren dat de dagelijkse samenwerking nog soepeler en positiever verloopt. En als daarbij de productiviteit ook stijgt is dat een win-win-resultaat.

Een interactieve workshop met een hoge opbrengst

Wil jij je team ook een effectieve communicatie boost geven? Investeer er dan een paar uur in en doe mee! Neem contact op, dan bespreken we hoe we de workshop af kunnen stemmen op jouw team. Enne, waarom zou je het niet doen?