Waarom je partner niet je moeder is!

Ah, de liefde! Dat glorieuze labyrinth waar we allemaal wel eens in verdwalen. Je verlangt naar die ene speciale persoon die jouw hart sneller doet kloppen. Maar wacht eens even. In je zoektocht naar de perfecte match heb je jezelf ooit afgevraagd waarom “lief en zorgzaam” bovenaan je lijstje staat?

En nog belangrijker heb je jezelf ooit gerealiseerd dat je misschien niet op zoek bent naar een partner, maar naar een tweede versie van je moeder?

“Lief en zorgzaam”: de moederlijke mythe ontkracht

De verwachtingen versus de realiteit

Wanneer de meesten van ons gevraagd wordt: Omschrijf je toekomstige partner antwoorden we vaak met “lief en zorgzaam”. Op het eerste gezicht lijkt dit logisch, maar laten we even pauzeren en nadenken over het volgende. Zijn we op zoek naar een levensgezel of een fulltime verzorger? Jouw toekomstige partner is zoveel meer dan alleen “lief en zorgzaam”.

Emancipatie en romantiek: een moderne liefdesformule

De meeste vrouw in Nederland zijn geëmancipeerd, erg zelfstandig. De meeste vrouwen zoeken naar gelijkheid, partnerschap, en ja ook avontuur! Het is tijd om jouw zoekcriteria te updaten en te zoeken naar eigenschappen die resoneren met de tijden waarin we leven. Denk aan woorden zoals: avontuurlijk, vrouwelijk, openminded. Woorden die geen container begrippen zijn, maar woorden die bij jou als persoon passen.

Tijd om de rolpatronen te doorbreken

Laten we eerlijk zijn: niemand wil echt met zijn moeder trouwen. Dus, waarom zouden we zoeken naar iemand die deze rol op zich neemt? Het is daarom belangrijk om te zoeken naar een partner die naast je staat, niet achter je. Een bondgenoot in avontuur, een mede-conspirator in je streken, en ja, iemand die samen met jou de wereld aankan.

De ideale partner: een nieuwe definitie

Drie woorden die echt tellen

Dus, hoe omschrijf je jouw ideale partner zonder terug te vallen op “lief en zorgzaam”? Durf buiten de gebaande paden te denken. Zoek naar eigenschappen die echt resoneren met wie je bent en wat je leven verrijkt. Is het “avontuurlijk, streetwise, humoristisch”? Of misschien “zelfverzekerd, empathisch, creatief”? Deze eigenschappen nodigen uit tot een diepere connectie, gebaseerd op wederzijds respect en bewondering.

Tot slot: een liefdesleven in 2024

Het is 2024, en de liefde is geëvolueerd. Onze relaties moeten weerspiegelen wie we zijn en waar we naartoe willen, niet waar we vandaan komen. Door onze verwachtingen en zoekcriteria te updaten, openen we de deur naar meer betekenisvolle, gelijkwaardige, en ja, opwindende relaties.

Dus, de volgende keer dat je nadenkt over je toekomstige partner, vraag jezelf dan af: zoek ik naar een partner of een moederfiguur? De keuze is aan jou en de mogelijkheden zijn eindeloos. Laten we liefhebben in 2024 met open ogen, open harten en een avontuurlijke geest.

GM-Academy-gesprek

apr 4, 2024

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *